Suu ja hampaat

Apteekin lääkevalikoimasta löytyy valmisteita hampaiden reikiintymisen ehkäisemiseen, suun kuivuuteen sekä lieviin suun limakalvon tulehduksiin.
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 144

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu
 1. Aftamed Gel 15 ml
  15,54 €
 2. AFTEX ALOCLAIR GEL 8 ML
  10,46 €
 3. Saatavissa rajallinen määrä AFTEX ALOCLAIR PLUS SPRAY 15 ML
  AFTEX ALOCLAIR PLUS SPRAY 15 ML
  14,82 €
 4. Saatavissa rajallinen määrä AFTEX ALOCLAIR SUUVESI 120 ML
  AFTEX ALOCLAIR SUUVESI 120 ML
  14,82 €
 5. Heti saatavilla BEPANTHEN 100 mg imeskelytabl 20 fol Lääke
 6. Ei saatavilla BETADINE 10 mg/ml suuvesi 100 ml Lääke
  BETADINE 10 mg/ml suuvesi 100 ml
  8,99 €
  Ei varastossa
 7. BIOTENE HAMMASTAHNA 100 ml
  11,79 €
 8. BIOTENE ORALBALANCE GEL 1 kpl
  9,09 €
 9. BIOTENE SUUVESI 500 ml
  14,14 €
 10. Carmolis Yrttisuihke 30 ml
  14,26 €

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 144

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

PUHDAS SUU JA PUHTAAT HAMPAAT

Hampaiden harjaus aamuin illoin on hyvän suuhygienian kannalta tärkeää. 

Lisäksi hammasvälit täytyy puhdistaa päivittäin hammaslangalla tai hammasväliharjoilla. Hammasharja ei puhdista hammasvälejä, ja sinne jää plakkia. Hammaslankaa tulisi käyttää päivittäin osana hampaiden harjausta.

Hammasväliharjat sopivat kaikille. Hammasväliharjan käytössä tärkeintä on oikean kokoisen harjan valinta. Kumiset hammasväliharjat ja perinteiset hammasväliharjat ovat tehokkaita hammasvälien puhdistuksessa. Niiden käyttäminen on tärkeää, jotta hammasvälit saadaan puhtaiksi plakista.

Päivittäisestä suuveden käytöstä ei ole haittaa, jos suuvesi on alkoholiton. Alkoholia sisältävä suuvesi kuivattaa suun limakalvoja, ja on sen vuoksi huono valinta päivittäiseen käyttöön. Alkoholiton suuvesi raikastaa suuta. Lisäksi fluoria sisältävä suuvesi vahvistaa hampaita ja vähentää reikiintymistä.

Xylitol-tuotteet ehkäisevät hampaiden reikiintymistä. Ne pysäyttävät suun happohyökkäyksen aterian jälkeen. Näitä kannattaa käyttää jokaisen aterian jälkeen. Pastillit ovat parempi valinta purukumin sijaan, sillä purukumin jauhaminen voi kuluttaa leukaniveliä. Fluoritabletteja voi käyttäää, jos hampaat reikiintyvät helposti.

Kuivan suun hoito

Useat perussairaudet voivat häiritä suun ja syljenerityksen tasapainoa. Diabetes voi muun muassa vaikuttaa syljen koostumukseen ja näin ollen limakalvojen sekä ikenien terveyteen. Useat lääkkeet voivat kuivattaa suuta ja kuivan suun tuotteista kannattaakin keskustella Malmin apteekin farmaseutin kanssa. Kuivan suun tuotteita löytyy paljon. Kuiva suu altistaa muun muassa hampaiden reikiintymiselle, joten kuivan suun tuotteita on syytä käyttää aktiivisesti. Kuivan suun tuotteita ovat muun muassa erilaiset imeskelytabletit, suun limakalvoille laitettavat geelit sekä suuvedet sekä kuivan suun hammastahnat.

Asiasanat: kuiva suu, hampaiden harjaus, hammashygienia, puhdas suu, hammasharja, suuvesi, hammasväliharja