Intiimi

Emättimessä ja ulkosynnyttimissä tuntuva kirvely, kutina tai ärsytys voi johtua useasta eri syystä. Usein taustalla on emättimen hiivatulehdus tai anaerobisten bakteerien aiheuttama tulehdus (bakteerivaginoosi), mutta oireet voivat johtua myös emättimen limakalvojen kuivuudesta. Myös monet sukupuolitaudit voivat aiheuttaa samankaltaisia oireita. Emättimen hiivatulehdusta ja kuivuutta voi hoitaa itse, samoin myös bakteerivaginoosia, jos oireet ova...
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 92

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu
 1. Poikkeava toimitusaika ACO INTIM CARING GLIDE 50 ML
  ACO INTIM CARING GLIDE 50 ML
  11,40 €
 2. CANESBALANCE GEL 7x5 ML
  16,48 €
 3. Poikkeava toimitusaika CANESTEN 20 mg/g emätinemulsiovoide (3 asetinta)20 g Lääke
 4. Heti saatavilla CANESTEN 200 mg emätinpuikko, tabl 3 fol Lääke
 5. Heti saatavilla DIFLUCAN 150 mg kaps, kova 1 fol Lääke
 6. Poikkeava toimitusaika Durex natural liukuvoide 100 ml
  Durex natural liukuvoide 100 ml
  13,82 €
 7. ELIVO INTIIMIPESUNESTE 200 ML
  7,96 €

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 92

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Intiimivaivojen hoito onnistuu usein apteekin itsehoitovalmisteilla 

Intiimivaivoista yleisimpiä ovat hiivatulehdus, kuivat limakalvot, peräpukamat sekä virtsankarkailu. Intiimivaivoja voi hoitaa usein apteekin itsehoitovalmisteilla. Intiimivaivojen kanssa on hyvä hakeutua lääkäriin, jos vivat toistuvat usein tai itsehoitovalmisteet eivät tehoa.   

Hiivatulehduksen oireet  

Hiivatulehdukseen on tarjolla lääkkeitä apteekista ja verkkoapteekista ilman reseptiä. Hiivatulehduksen oireet ovat emättimen ja ulkosynnyttimen alueen kutina, kirvely tai ärsytyksen tunne. Usein hiivatulehduksen oireet ovat tunnistettavissa, mutta joskus hiivatulehdukseksi luultu infektio voikin olla bakteerin aiheuttama. Tällöin puhutaan emätintulehduksesta eli bakteerivaginoosista. Bakteerivaginoosin hoitoon käytetään lääkärin määräämää antibioottihoitoa.  

Hiivatulehdus voi puhjeta muun muassa antibioottikuurin yhteydessä, ruokavaliomuutosten jälkeen tai sukupuoliyhteyden jälkeen. Hiivatulehdus voi olla tarttuva. Hiivatulehduksen hoidossa tärkeää on hyvä hygienia. Hiivatulehduksen aikana (ja yleisestikin) pesuun riittää vesipesu tai mieto limakalvoille tarkoitettu intiimipesuneste.  

Kuivat limakalvot on yleinen vaiva vaihdevuosioireiden aikana ja jälkeen 

Emättimen kuivuus on yleinen vaihdevuosien aikana ja jälkeen. Hedelmällisessä iässä olevien naisten emättimen limakalvoja suojaa estrogeeni. Estrogeeni suojaa ja vahvistaa luonnollisesti limakalvoja. Siitä huolimatta, kuivista emättimen limakalvoista kärsivät kaikenikäiset naiset.  

Kuivien limakalvojen hoitoon on markkinoilla useita hormonittomia paikallisvalmisteita, kuten geelejä, voiteita ja emätinpuikkoja. Valmisteet sopivat kaikille tai lähes kaikille. Raskauden aikana ja imettävien äitien on hyvä varmistaa tuotteen sopivuus Malmin apteekin henkilökunnalta. 

Asiasanat: 

hiivatulehduksen oireet 

hiivatulehdukseen 

antibiooteista hiivatulehdus 

hiivatulehdukseen 

antibiooteista hiivatulehdus 

Kuivien emättimen limakalvojen hoito ja kuivien limakalvojen ennaltaehkäisy 

 

 • Suosi vaatteissa hengittäviä luonnonmateriaaleja 

 • Pikkuhousunsuojat voivat helposti ärsyttää herkkiä limakalvoja

 • Kuivien limakalvojen kuntoa voidaan ylläpitää hormonittomilla paikallisvalmisteilla 

 • Yhdynnässä kannattaa käyttää liukuvoiteita. Liukuvoide ehkäisee limakalvojen ärsyyntymistä, hankautumista ja rikkoutumista 

 • Käy säännöllisesti gynekologin vastaanotolla. Gynekologi arvioi mahdollisen estrogeenihoidon tarpeen. 

 

Peräpukamat ovat kiusallinen vaiva – hoida peräpukamia ajoissa! 

Peräpukamat oireilevat peräaukon kutinana, kipuna ja mahdollisena kirkkaana verenvuotona ulostamisen jälkeen ja yhteydessä. Peräpukamat johtuvat laajentuneista peräaukon laskimoista ja oireet ilmenevät mm. ummetuksesn yhteydessä. Raskaus altistaa peräpukamille. 

Voimakkaiden tai jatkuvien oireiden yhteydessä on syytä hakeutua lääkärin vastaanotolle.  

Jos epäilet peräpukamien johtuvan ummetuksesta, hoida ummetusta apteekista saatavilla itsehoitovalmisteilla. Säännöllinen liikunta ja ruokavalio ennaltaehkäisevät ummetuksen kehittymistä. Lue lisää peräpukamien hoidosta >>täältä<<