Aurinkosuojat ja aftersun-tuotteet

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 34

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 34

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Suojaudu auringolta – Valitse aurinkorasvat oikein

Aurinkorasvat kannattaa ostaa apteekista, sillä apteekkikosmetiikka on aina laadukasta. Apteekista saat aurinkorasvat herkälle iholle, aurinkorasvat vauvalle ja aurinkorasvat lapsille.

Herkän ihon sarjoja ovat erityisesti La Roche Posay sekä Avene. La Roche Posay aurinkorasvat ovat kehitetty erityisesti herkälle reaktiiviselle iholle. Avene aurinkovoiteet ovat niin ikään herkän ja hyvin herkän ihon voiteita.

Aurinkorasvan riittävä ja oikeaoppinen käyttö suojaa ihoa auringolta ja auringon vaaroilta. Aurinkovoiteen suojakerroin pitää paikkansa vain silloin, kun aurinkovoidetta käytetään tarpeeksi ja lisätään riittävän usein. Aurinkorasvan annostelussa lusikkasääntö on helppo muistaa: kuinka paljon aurinkorasvaa on riittävä määrä? Kasvoille puoli teelusikallista aurinkovoidetta ja vartalolle kaksi ruokalusikallista aurinkovoidetta.

Kemiallinen vai fysikaalinen suoja aurinkovoiteessa?

Apteekissa myytävissä aurinkovoiteissa on aina kemiallinen tai fysikaalinen suoja.

Kemialliset aurinkosuojavoiteet imevät auringon ultraviolettisäteitä itseensä estäen UVA- ja UVB-säteitä vaurioittamasta ihoa. Kemialliset aurinkovoiteet ovat kosmeettisesti miellyttäviä, sillä ne ovat hyvin imeytyviä ja kevyitä. Kemialliset aurinkovoiteet tulisi levittää iholle vähintään 30 minuuttia ennen aurinkoaltistusta.

Fysikaalista aurinkosuojaa eli mineraalisuojan sisältäviä aurinkovoiteita suositellaan käytettäväksi erityisesti herkälle iholle, raskauden aikana sekä pienille lapsille. Pienimpien lasten iho tulisi suojata UV-suojan antavilla vaatteilla. Kasvojen suojaksi sopii isolierinen hattu ja laadukkaat aurinkolasit. Apteekissa myytävät lapsille tarkoitetut fysikaaliset aurinkovoiteet ovat kuitenkin turvallisia käyttää.

Vauvojen aurinkovoiteista suosittelemme La Roche Posayn aurinkovoidetta. Sitä voidaan käyttää yli 6 kuukautisille lapsille. Lähtökohtaisesti vauvoille ei suositella aurinkovoiteita, vaan vauvojen iho tulisi suojata vaatteilla ja aurinkosuojilla.

Fysikaaliset aurinkosuojafiltterit  luovat iholle UV-säteilyä heijastavan kalvon. Fysikaalisen aurinkovoiteen ominaisuutena on tuhti koostumus ja valkea sävy. Sävyttämättöminä useimmat fysikaaliset aurinkovoiteet jättävät iholle valkean pinnan.

Malmin apteekin aurinkovoiteista löytyy sekä hajustettuja, että hajustamattomia aurinkorasvoja. Hajustamattomat aurinkorasvat sopivat erityisesti herkälle iholle.

Apteekin valikoimasta löytyy korkean suojakertoimen aurinkorasvoja. Mitä vaaleampi ihosi on, sitä korkeamman aurinkovoiteen suojakertoimen tarvitset. Aurinkovoiteeksi on syytä valita vähintään suojakerroin 30. Suojakerroin 50 antaa iholle totaalisuojan, kunhan voidetta muistaa levittää riittävästi ja riittävän usein.

Asiasanat: 

fysikaalinen aurinkosuoja
aurinkorasva
la roche posay aurinkovoide
aco aurinkovoide
lasten aurinkorasva
paras aurinkovoide
aurinkovoiteet
fysikaalinen aurinkorasva
paras aurinkorasva
vichy aurinkotuotteet
lasten aurinkovoide
aurinkorasvat