Allergia

Allergiassa elimistön puolustusjärjestelmän immunologinen sietokyky on heikentynyt, mikä aiheuttaa allergisia oireita yleisimmin hengitysteissä, silmissä tai iholla. Yleinen allergisten oireiden aiheuttaja on siitepöly. Siitepölyallergian tavallisia oireita ovat nenän kutina, vuotaminen ja tukkoisuus sekä silmien kutina ja punoitus. Allergisiin oireisiin on tarjolla useita erilaisia itsehoitovalmisteita. Lievissä oireissa suun kautta annosteltavi...
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 59

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu
 1. Allervex silmäsuihke 10 ml
  23,54 €
 2. Heti saatavilla ALOMIDE 1 mg/ml silmätipat, liuos 5 ml Lääke
 3. Heti saatavilla BENADRYL 8 mg kaps, kova 12 fol Lääke
  BENADRYL 8 mg kaps, kova 12 fol
  6,62 €
 4. Heti saatavilla CETIMAX 10 mg tabl, kalvopääll 100 fol Lääke
 5. Heti saatavilla DESLOX 5 mg tabl, kalvopääll 10 fol Lääke
 6. Heti saatavilla DESLOX 5 mg tabl, kalvopääll 100 fol Lääke
 7. Heti saatavilla DESLOX 5 mg tabl, kalvopääll 30 fol Lääke
 8. Heti saatavilla FEXORIN 120 mg tabl, kalvopääll 10 fol Lääke
 9. Saatavissa rajallinen määrä FEXORIN 120 mg tabl, kalvopääll 30 fol Lääke
 10. Heti saatavilla HEINIX 10 mg imeskelytabl 14 fol Lääke
 11. Heti saatavilla HEINIX 10 mg imeskelytabl 28 fol Lääke

Miten voimme auttaa? Ota yhteyttä

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 59

Sivu
Järjestä laskevasti
per sivu

Siitepölyallergian hoito

Allergiaoireet voivat johtua monesta eri tekijästä. Siitepölyallergia on yleinen vaiva keväisin ja kesäisin. Siitepölyallergia on yleinen vaiva, muutta allergiaa voi aiheuttaa myös eläinpöly tai ruoka-aineet.

Allergian hoito on yleensä samanlaista riippumatta allergiaa aiheuttavasta tekijästä. Siitepölyallergiaa hoidetaan ensisijaisesti paikallisvalmisteilla, kuten nenäsumutteilla ja silmätipoilla. Apteekista on saatavilla myös suun kautta otettavia allergialääkkeitä. 

Nenäsuihke allergiaan 

Allergisiin nenäoireisiin voidaan käyttää kortisonipohjaisia nenäsuihkeita tai antihistamiininenäsuihkeita. Kortisoninenäsumute vähentää limakalvojen paikallista tulehdusta. Se onkin ensisijainen valinta allergianenäoireiden hoitoon.  Kortisoninenäsumutteita saa ilman reseptiä apteekista, mutta lääkäri voi kirjoittaa myös reseptin allergianenäsumutteeseen. Varmista aina lääkäriltä tai apteekin henkilökunnalta, että valmiste sopii sinulle.  

Kortisoninenäsuihkeissa (lääkeaineet: beklometasoni, flutikasoni, mometasoni, triamsinoloni) tärkeää on oikea ohjeen mukainen annostelu. Kortisoninenäsuihkeessa teho tulee vasta viiveellä, joten parhaan vaikutuksen saa, kun allergianenäsumutteen eli kortisoninenäsumutteen käyttö aloitetaan muutama vuorokausi ennen allergiaoireiden alkamista ja jatketaan säännöllisesti koko allergiakauden ajan tai niin pitkään, kuin allergiaoireita esiintyy. 

Antihistamiininenäsuihkeet (atselastiini, levokabastiini) auttavat tehokkaasti paikallisoireisiin. Niitä on saatavana myös apteekista ilman reseptiä. Antihistamiininenäsuihkeilla voidaan vähentää akuutteja allergisen nuhan oireita. 

Silmätippa allergian hoitoon 

Yleisimmät siitepölyallergian oireet ovat silmien kutina, silmien punoitus ja silmien vuotaminen. Paikallisilla allergiasilmätipoilla voidaan lievittää allergian aiheuttamia oireita. Kuivasilmäisyys voi olla myös oire silmien vuotamiseen.

Akuutteihin allergisiin silmäoireisiin, kuten silmien kutinaan, suositellaan antihistamiinisilmätippoja, joita saa apteekista ilman reseptiä. Natriumkromogliaattisilmätipat ovat tutkimusten mukaan lumetta tehokkaampi hoito allergisten silmäoireiden hoidossa, mutta sen teho on heikompi kuin antihistamiinisilmätipoilla. Paikallisvalmisteilla ei ole juurikaan todettuja haittavaikutuksia (Käypä hoito -suositus, Itselääkitys, 04/2016)  

Jos allergiaoireet eivät pysy kurissa paikallisvalmisteilla, voidaan hoitoon lisätä suun kautta otettava allergialääke eli antihistamiini 

Kysy neuvoa Malmin apteekin osaavilta farmaseuteilta aikuisen ja lapsen allergisten oireiden hoitoon. 

Asiasanat:

allergia
allergia oireet
allergian hoito
siitepölyallergia oireet
siitepölyallergia
allerginen nuha
allerginen ihottuma
allergia nenäsumute
heinäallergia oireet